De diagnose is Artrose. Slijtage, bijvoorbeeld van de knie. De oplossing is dan niet, “Ik blijf zitten, want dan slijt mijn knie niet verder.” Er is nog volop kans om de mobiliteit te verbeteren en de pijn te verminderen. Bij een knieprothese komt soms een hardnekkige zwelling rondom de nieuwe knie voor. Ook daaraan kan nog veel worden gedaan.

Slijtage van de knieën komt vaak voor. Bij een versleten knie kijken we tijdens de intake heel nauwkeurig naar de gehele mens. Vaak is door de steeds sterker wordende pijn een gecompenseerd bewegen ontstaan. Dat veroorzaakt verandering van de ‘belastingas’ van de knie. Van netjes over het midden van de knie naar de buitenkant. En die scheve drukverdeling veroorzaakt weer meer pijn.

Osteopathie spreekt het zelfhelend vermogen aan van het lichaam. De behandeling zorgt voor een optimalisatie van het lichaam. Zo kan de oorzaak van de kniepijn / versleten knie zitten in een verminderde doorbloeding door een bewegingsbeperking in het bekken. Of wellicht heeft de knie weer gecompenseerd op een verkeerde stand vanuit de wervelkolom veroorzaakt door een bewegingsbeperking van het middenrif.

Waarschijnlijk is er nog niet eerder op deze manier naar uw klachten gekeken. Kom daarom eens ToThePoint en laat ons team van specialisten uw kniepijn beoordelen.

Afspraak inplannen?

Bel 088-182 55 19 voor het maken van een afspraak of vul het formulier in.