“Een aantal van onze cliënten heeft van de specialist te horen gekregen dat er aan hun probleem niets meer gedaan kan worden. Wij twijfelen natuurlijk niet aan de kennis en ervaring van deze specialist. Maar, we willen als osteopaten altijd nog even kijken of er verbetering mogelijk is. In de praktijk blijkt vaak dat we de klachten toch nog kunnen verzachten.”

Een KNO-arts weet veel meer van zijn specialisaties dan wij. Maar sommige problemen waarvoor mensen uiteindelijk bij een KNO-arts komen, hebben een andere oorzaak dan waar deze arts binnen zijn vakgebied naar gaat zoeken. En als deze specialist dan concludeert dat er niets meer aan te doen is, dan heeft hij gelijk. Binnen zijn of haar specialisatie. Datzelfde gebeurt soms ook bij gewrichtsproblemen. De orthopedisch specialist kan uiteindelijk vaststellen dat er aan het betreffende gewricht niets meer te verbeteren valt. En dan ben je als patiënt voor deze specialist uitbehandeld. Dat heeft niets met deskundigheid te maken. Dat is gewoon waar.

Wij hebben het al eerder gehad over onze ‘holistische’ kijk tijdens het zoeken naar de oorzaak van pijn. En dankzij onze steeds groeiende ervaring op dat gebied, ontdekken we ook steeds meer dat het menselijk lichaam een ‘totaalmechanisme’ is. De meest onwaarschijnlijk plekken van een mensenlichaam staan met elkaar in verbinding. Of beïnvloeden andere lichaamsdelen. Soms ver van elkaar.

Op die manier kijkend en zoekend hebben we ‘uitbehandelde’ mensen met chronische pijnen, aan het hoofd, de rug, de benen of in de gewrichten, kunnen helpen. In sommige gevallen is de pijn fors verminderd. In andere gevallen levert behandeling tenminste verlichting op. ‘Uitbehandeld’ betekent bij ons: Nog even verder zoeken. En het levert vaak verbetering op.

Afspraak inplannen?

Bel 088-182 55 19 voor het maken van een afspraak of vul het formulier in.