Maagklachten komen zeer frequent voor. Vaak word hiervoor een maagzuurremmer genomen, maar als je dit langdurig moet gebruiken gaat dit ten koste van de kwaliteit van de darmen. Voedsel zal minder goed verteerd worden en komt vervolgens niet goed verteerd in de darmen terecht.

In de maag worden hoofdzakelijk eiwitten verteerd. Daarnaast wordt er in de maag vitamine B12 gekoppeld aan een stof waardoor de vitamine B12 later in het verteringsproces goed kan worden opgenomen door de darmen. Ook worden in de maag de mineralen klaargemaakt voor opname in de darmen.
Tijdens het gebruik van maagzuurremmers gebeurt dit onvoldoende. Men wordt moe, voelt zich niet lekker, en krijgt voedingstekorten.

Maagzuur is belangrijk voor de vertering van voeding (m.n. eiwitten) en voor het doden van bacteriën die we via de mond binnenkrijgen.
Wetenschappelijk is inmiddels aangetoond dat, m.n. ouderen die maagzuurremmers slikken, daardoor sneller een longontsteking kunnen ontwikkelen. Het immuunsysteem ligt namelijk grotendeels in de darmen. Kunnen je darmen het niet goed verteerde voedsel uit je maag verder verteren, dan heeft dat dus invloed op je immuniteit.

Maagproblemen zeer goed te behandelen door een osteopaat. Het gaat namelijk vaker om de beweeglijkheid van de maag en de slokdarm. Daar zit over het algemeen het probleem en niet zozeer in het reguleren van het maagzuur.
Indien u hiervan last heeft kunt u contact opnemen met de osteopaat.

Afspraak inplannen?

Bel 088-182 55 19 voor het maken van een afspraak of vul het formulier in.