ToThePoint osteopathie voor je hielspoor.

Hielspoor geeft vaak een pijnlijke plek onder de hak. Het voelt als lopen op een kiezelsteentje recht onder de hak. De pijn is het ergst in de ochtend wanneer je net opstaat of als je na een tijdje stilzitten weer gaat bewegen. Tijdens bewegen versoepelen de pezen onder de voet, waardoor de pijn verminderd. Aan het einde van de dag raken de spieren vermoeid en worden de klachten vaak weer erger.

Wat gebeurd er in het lichaam?

De voet bestaat uit een aantal voetbogen die bij belasting inzakken en veren. Wanneer de voet stijf is en dus niet kan veren zal er een overbelasting onstaan. Hielspoor ontstaat meestal door een overbelasting van de peesplaat die onder je voet loopt, van je hak naar je voorvoet. Hier ontstaat een irritatie op de aanhechting bij de hak: Fásciïtis Plantaris. Wanneer dit langer aanhoudt kan een verkalking ontstaan. Dat is op een echo te zien als een klein uitstekend stukje bot en dat wordt hielspoor genoemd.

Wat kan ToThePoint osteopathie voor je betekenen?

Met osteopathie proberen we te achterhalen waar de oorzaak van de klacht ligt. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de overbelasting van de peesplaat kan ontstaan. Denk aan springen, overgewicht of hardlopen.
Vaak vinden we een oorzaak in een standsverandering of verminderde beweeglijkheid van de enkel, knie, heup, het bekken of de onderrug. Hierdoor treed compensatie op, waardoor je overbelasting en pijn van de peesplaat in de voet kunt krijgen.
Met osteopathie herstellen we de beweeglijkheid van de voet tot en met de rug. De compensaties in het lichaam verdwijnen, waardoor de spanning op de peesplaat en de aanhechtingen normaliseert en de klachten verdwijnen.

De organen in het bekkengebied spelen daarnaast ook een rol bij de beweeglijkheid van het bekken en de rug, maar hebben ook een relatie met de voetzoolspieren via de bezenuwing vanuit het heiligbeen. Door deze te behandelen wordt de doorbloeding naar de voetzoolspieren en de peesplaat verbeterd wat zorgt voor een beter herstel en verbeterde belastbaarheid.

De osteopatische behandeling kan ondersteund worden met de shockwave therapie en trainingen van ToThePoint Therapie. Op deze manier bent u verzekerd van een optimale behandeling.

Afspraak inplannen?

Bel 088-182 55 19 voor het maken van een afspraak of vul het formulier in.