Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Hoofdpijn?

3591368_1_org

Hoofdpijn? Maak een afspraak bij ToThePoint.

Myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste spieren zijn de verborgen en onvermoede oorzaak van veel soorten hoofdpijn. Dit is misschien in tegenspraak met wat je altijd over de oorzaak van hoofdpijn te horen hebt gekregen.

Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van:…
• spanningshoofdpijn
• hoofdpijn vanuit de nek
• cluster hoofdpijn
• migraine

Het is een 19e eeuwse gedachte dat hoofdpijn wordt veroorzaakt door samentrekken van de spieren of bloedvaten in de hoofdhuid. Hoofdpijn heeft zelden zijn oorsprong in het hoofd zelf. Meestal heeft het geen medische oorzaak, tenzij de hoofdpijn het gevolg is van een ziekte of een letsel. Veel soorten hoofdpijn is pijn die wordt afgeleid vanuit triggerpoints in spieren van kaak, nek, en bovenrug.

Bij het zoeken naar de oorzaak van hoofdpijn zou men altijd eerst moeten controleren op triggerpoints, omdat deze zo gemakkelijk te vinden en te behandelen zijn. Als triggerpoints de oorzaak zijn van je hoofdpijn, geeft zelfmassage een mate van verlichting die je zelfs met de sterkste medicatie niet kunt krijgen. Bovendien houdt deze langer aan.