Intensief bewegen helpt griep voorkomen

actie-atleet-blauw-863988

Elke week minstens 2,5 uur intensief bewegen verkleint de kans dat je griep krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Ongeveer 4.800 mensen deden mee aan een jaarlijks online onderzoek naar de griep.
Zij vulden bij hun aanmelding hun leeftijd in, of ze de griepprik gehaald hadden, of ze vaak in de buurt van kinderen zijn en hoeveel uur per week ze intensief bewegen.
Vervolgens logden ze wekelijks in en gaven ze aan hoe ze zich voelden en of ze griepachtige verschijnselen hadden.
Matig bewegen bleek niet te helpen, maar intensief bewegen wel. Volgens de onderzoekers wijzen de resultaten erop dat honderd griepgevallen per duizend mensen voorkomen kunnen worden door flink te sporten.

Naar buiten
Dit jaar hadden maar weinig deelnemers last van griep: 4,7 procent had symptomen die wijzen in de richting van de griep. Vorig jaar was dat nog 6 procent.
”Hoewel veel mensen deze winter de griep hebben kunnen ontwijken, kun je altijd de griep krijgen. Je voordeel doen met het betere weer is een mooie mogelijkheid om naar buiten te gaan en fit te worden om griep te voorkomen deze lente”, zegt Alma Adler van de London School of Hygiene and Tropical Medicine.